Giriş
(2)

Tavşan Kanı - Tavşan / Alevilik

leo1905
Tavşan veya çayı belirtmek için kullanılan tavşan kanı ifadesinin Alevi inancına neden ters olduğuna dair kesin bir bilgi var mı?
Tavşan veya çayı belirtmek için kullanılan tavşan kanı ifadesinin Alevi inancına neden ters olduğuna dair kesin bir bilgi var mı?
0
leo1905
(12.03.20)
(bkz: #15467931)
0
himmet dayi
(12.03.20)
alevi bir arkadaşıma aynısını sormuştum, "adet gördükleri için yenmesi uygun değil." cevabını vermişti.
ne kadar doğrudur bilmiyorum tabi..
0
foolrules
(12.03.20)
(1)

istanbuldan izmire ordan bursaya gidilirmi?

ShadowOfMoon
izmire uçak,bursaya otobüsle gitme planı var.ordanda geri istanbul.karantina gibi bişiye maruz kalırmıyım?
izmire uçak,bursaya otobüsle gitme planı var.ordanda geri istanbul.
karantina gibi bişiye maruz kalırmıyım?
0
ShadowOfMoon
(11.03.20)
Şu an için Türkiye'de böyle bir durum yok. Gidebilirsin yani.
0
himmet dayi
(11.03.20)
(3)

uçak pervanesi nasil itme sağlıyor

Mehmet Ersoz
uçak başına takılan pervaneden bahsediyorum? bu nasil bir itme kuvveti oluşturuyor? daha çok sarmal ve yana doğru güç oluşturmuyor mu mantıken?
uçak başına takılan pervaneden bahsediyorum? bu nasil bir itme kuvveti oluşturuyor? daha çok sarmal ve yana doğru güç oluşturmuyor mu mantıken?
0
Mehmet Ersoz
(11.03.20)
Vantilatör gibi işte
0
kisa
(11.03.20)
pervane önünde düşük basınç arkasında ona nazaran daha yüksek basınç oluşturuyor ve yüksek basınçlı noktadan düşük basınçlı noktaya gitmeye çalışıyor pervane.

evet sarmal bir rüzgar oluşuyor bunu dengeleyen hatve açısı ve aerodinamiksel düzelticiler var.
0
basond
(11.03.20)
aşağıdaki görsel uçağın kanadının yapısını gösteriyor. alt taraftaki kavis ile üst taraftaki kavis birbirinden farklı olduğu için, kavisin büyük olduğu yerde hava daha hızlı hareket ediyor. Bunu şöyle düşünebilirsin; birbirine bağlı iki hava atomu kanat tarafından ikiye bölünüyor. alttan giden atomun kat ettiği yol, üstten gidene göre daha az. çünkü alttaki kavis daha az. üstten giden atom ile alttan giden atomun kanadın sonunda tekrar buluşması gerekiyor. O yüzden üstteki daha hızlı gitmek zorunda. Aksi halde hava boşluğu oluşur (mantıksız bir durum ortaya çıkıyor yani). İşte bu hava akım hız farkı basınç farkını yaratıyor ve kanat basıncın düşük olduğu yere doğru gitmeye çalışıyor.

uçak pervanesinin kesiti de benzer yapıya sahip. pervane döndükçe önünde düşük basınç, arkasında yüksek basınç oluşuyor. yüksekten düşük basınca doğru bir hareket oluşuyor.

www.muhendisbeyinler.net
0
himmet dayi
(11.03.20)
(2)

nefes alırken sol tarafta ağrı.

the man who fell to arcturus
selamlar. iki gündür derin nefes alırken sol tarafımda hafif bir ağrı oluyor. şu an hastaneler korona muhabbetinden karmakarışıktır diye gidesim yok. nedeni ne olabilir sizce?
selamlar. iki gündür derin nefes alırken sol tarafımda hafif bir ağrı oluyor. şu an hastaneler korona muhabbetinden karmakarışıktır diye gidesim yok. nedeni ne olabilir sizce?
0
the man who fell to arcturus
(11.03.20)
ciğerlerini üşütmüş olabilirsin. Corona kapmış olabilirsin. Klasik grip olabilirsin. Akciğer kanseri olabilirsin. Kırık bir kemik akciğerine batıyor olabilir. Daha bunun gibi bir sürü sebep sayabilirim.
0
himmet dayi
(11.03.20)
gece sağ tarafına yatmışsın, terleyip sol omzunu açıkta bırakmışsın. Geçer yarın.

geçmiş olsun..
0
Fayfa
(11.03.20)
(4)

Coronavirus is yerinizin tutumu

ala09
Dün is yerimin de bildigi uzere yurt disindan geldim ve geldigim bolgede vaka gorulmustu.Bana kimse bu sabah ise gelmemem gerektigini soylemedi. yalnizca mail geldi yurt disina cikmayi yasakladiklarina dair ama ben zaten gelmistim. 14 gun karantinasiyla ilgili twotterda gordum "zorunluluk" kismini a
Dün is yerimin de bildigi uzere yurt disindan geldim ve geldigim bolgede vaka gorulmustu.Bana kimse bu sabah ise gelmemem gerektigini soylemedi. yalnizca mail geldi yurt disina cikmayi yasakladiklarina dair ama ben zaten gelmistim. 14 gun karantinasiyla ilgili twotterda gordum "zorunluluk" kismini atladim.Birlikte gittigim sevgilimin is yerindeki doktor bugun rapor yazip aile hekimine yonlendirdi ve bunun zorunlu oldugunu ifade ettiler.Bu kez ben de aksiyon almam gerektigini idrak edip konusunca mudurum bana "Neden geldin ki e geldiysen herkesle gorustun zaten simdi neden rapor aliyorsun anlamadim ama..." seklinde dönus yapti. Benim insiyatifimde mi bu durum, gitmemeloydim ise? ilk geldigimde yuzyuze gorustugumuzde bahsettim "e geldin artik ehehe" dedi.Is benim tarfimda ciddilestirince "anlamadim ama"ya döndü.Dün gece 1 gibi arkadaslar arasinda git rapor al eheueh diye geyikler döndu ama niyetlenmedim acikcasi. O saatte de 7 mesaisini iptal edemezdim bence?

Sizin is yerlerinizin durumu nasil?
0
ala09
(11.03.20)
Bizde dün tüm topluluğa mail geldi. Yurtdışından gelenler iş yeri hekimiyle görüşmeden işe başlamasın diye. Sabah da yurtdışından dönenler 14 gün gelmesin diye mail geldi. Geri kalanı bilmem ama bizim ofiste uygulamadık. Yurtdışına giden/gelen çalışıyor. Çünkü işler çok yoğun.........
0
irene
(11.03.20)
Bizim globalden karar çıktı belli başlı kısıtlamalar var. Seyahat, ziyaret, vs. gibisinden. Ama TR lokasyonu olarak biz çok ciddiye almıyoruz gibi bir durum var maalesef. Bizim ofisten bir arkadaş halsizlik şikayeti ile 2 günlük rapor aldı. Global'den gelen talimata göre bu arkadaşın iş yerine girememesi gerekiyor. Eğer yarın gelirse ve önlem alınmaz ise lokal isg'yi globale şikayet etmeyi düşünüyorum.

Sizin duruma gelirsek sizin şahsi olarak önlem almanız gerekiyordu. 14 gün kuralı diye bas bas bağırıyorlar her yerde. 14 günlük evden çalışma iznini iş yerine gitmeden almalıydınız. Vermiyorlarsa hastaneden rapor alabilirdiniz.
0
himmet dayi
(11.03.20)
is yeriniz ve sefiniz sonuna kadar hakli.
0
duygusuzromantik
(11.03.20)
calistigim sirket once iran, cin ve italya'ya olan seyahatleri iptal etti. bir hafta kadar sonra butun seyahatlar iptal oldu. bu arada wuhan'daki ofis ay sonuna kadar kapali diye biliyorum. almanya'daki bir ofis, bir calisana covid19 tanisi koyulmasi sebebi ile cuma gunu kapatildi, dezenfekte edilip tekrar acilacakti, emin degilim acildi mi. acilmistir heralde. bunun disinda endiseli olanlar evden calisabilir, yoneticileriniz sorun cikaramaz, sorun cikaran olursa hr'a bildirin dendi.
son olarak da, covid-19 vakalarinin oldugu bir ulkeye seyahat edip donduysek veya covid-19 tanisi konmus biri ile direkt temasta bulunduysak veya esimiz/colugumuz cocugumuz boyle bir temasta bulunduysak, veya seyahat ederken italya/cin/iran/san marino'dan aktarma yaptiysak 14 gun evden calismamiz gerekiyor. eger bu ulkeler harici bir yere seyahat yaptiysak ancak hasta kimseyle gorusmediysek ise gidebiliyoruz, yine de semptomlardan birini gostermemiz urumunda bile 14 gun evden calismamiz gerekiyor.

ayrica sorularimiz, endiselerimiz ve semptomlari gostermeye baslamamiz durumunda olusturduklar bir mail hatti, hotline ve bildiginiz bir task force var. yetkililere haber vermeden once bize haber verin diyorlar neredeyse.
0
the end of time
(11.03.20)
(1)

ıphone fotoğrafları hakkında

Pleiades
merhaba.ıphone fotoğraflarını windows bilgisayarda açınca 2-3 tanesi aynı isimde çıkıyor. bunların yüksek kalitelisini bilgisayarıma kopyalamam yeterli mi? neden böyle kaydediyor?
merhaba.
ıphone fotoğraflarını windows bilgisayarda açınca 2-3 tanesi aynı isimde çıkıyor. bunların yüksek kalitelisini bilgisayarıma kopyalamam yeterli mi? neden böyle kaydediyor?
0
Pleiades
(11.03.20)
AAE dosyasını kaydetmene gerek yok. Live foto çekiyorsan Mov dosyası da beraberinde geliyor. Windowsta live fotoları sabit ve video olarak ayrı ayrı görebiliyorsun. AAE dosyası o fotoğrafa iphone üzerinden yaptığın değişikliklerin saklandığı bir dosya.
0
himmet dayi
(11.03.20)
(4)

Moda sahilde böyle bir bina var mı?

wmeh
Çay bahçesinin üst bölgesinde çok fazla birbirine benzeyen bina-ev var biliyorum ama onlar genelde beyaz ve tonları olduğu için bu ev fark edilir belki diyorum.Sağ tarafta ucu görünen binadan bahsediyorum. Orada böyle bir ev var mı? Gözünüze çarptı mı acaba?
Çay bahçesinin üst bölgesinde çok fazla birbirine benzeyen bina-ev var biliyorum ama onlar genelde beyaz ve tonları olduğu için bu ev fark edilir belki diyorum.

Sağ tarafta ucu görünen binadan bahsediyorum. Orada böyle bir ev var mı? Gözünüze çarptı mı acaba?
0
wmeh
(11.03.20)
google maps ile gezdim ama göremedim.

bit.ly
0
himmet dayi
(11.03.20)
tam moda'da degil de kadikoy'den en saga dogru gidip o yoldan moda'ya cikarken (tramvayin geldigi yolu diyorum) soldaki binalardan birine benzettim. gideli 2 sene olmustur ama sadece goz asinaligi benimkisi.
0
in vino veritas
(11.03.20)
sanki asuman'ın yanındaki binaya benziyor
bina çok tanıdık ama yerini kestiremiyorum
0
jimjim
(11.03.20)
Nedense bana daha çok caddebostani hatirlatti :( dikkatli bakacagim dolasirken
0
fingers of fury
(11.03.20)
(5)

Fotoğraftaki ram ile birebir aynı özelliklere sahip ram

joehigashi
Kingston'un farklı bir model 1333 mhz 4 gb ramini aldık ama kasalarımız bu ramleri tanımadı. Rami yükseltmek istiyorum kasadan çıkan ramlerde bu acaba bu ram ile teknik özellikleri birebir aynı 1333 mhz hangi marka ve model ram alabilirim ?
Kingston'un farklı bir model 1333 mhz 4 gb ramini aldık ama kasalarımız bu ramleri tanımadı. Rami yükseltmek istiyorum kasadan çıkan ramlerde bu acaba bu ram ile teknik özellikleri birebir aynı 1333 mhz hangi marka ve model ram alabilirim ?
0
joehigashi
(11.03.20)
1333 bilgisi yetmez. DDR3 ram olacak. Bir de ana kartınız ne kadara kadar RAM destekliyor? Bunu bilmen lazım. En fazla 4 GB destekliyorsa sen 16 GB taksan da görmez zate.

Ek olarak işletim sisteminin 64 bit olması lazım. 32 bit sistem en fazla 3GB ram destekler.

Aramanı PC3-10600U diye yap 1333 mhz diye değil. Zaten PC3-10600U DDR3 1333 MHz demek.

Alabileceğin bir örnek:
www.amazon.com
0
himmet dayi
(11.03.20)
@himmet dayı

Ramler ddr3, sistem 64 bit anakartımız 8 gb'ı desteklemiyor 4+4 şeklinde destekliyor.

Bahsettiğim markayı türkiye'de bulamıyorum acaba eşdeğer özelliklere sahip başka bir marka var mıdır ?
0
🌸joehigashi
(11.03.20)
himmet dayi
(11.03.20)
marka model genelde sorun olmaz. ayni olmasi tabii ki avantaj ama farkli markalarin ramlerini kullanabilirsiniz.

yani kingston'i anakartin gormemesi icin bir sebep goremiyorum.

kingston rami tek slot 4gb olarak mi kullanmak istediniz? 2gb ram ile birlikte toplamda 6 mi yapmak istediniz? yoksa bilgisayariniz hynix 2gb+2gb vardi siz kingston 4gb mi eklemek mi istediniz?

kingstonu tek basina taktiginizda anakart tanidi mi?

denilen dogru herhangi bir PC3-10600U ramin isinizi gormesi lazim.
0
gel gel sarisinim sag yap gel
(11.03.20)
Bilgisayarcımız şuna benzer bir ram ile denedi ve çalışmadı:

st1.myideasoft.com

Model olarak eski ramlere göre daha inceydi ben acaba farklı tip ram olduğu için mi makine tanımadı algısına düştüm.

Anakartımız malesef dandik tedarikçiye telefon açıp sorduğumuzda anakartın rem seçtiğini söyledi.

@gel gel sarisinim sag yap gel

tek slotta 4 iki tane 4+4 toplamda 8 olarak denedik kingstonu olmadı. Fakat bu eski ramler ile 4+4 oldu. Anakart kingstonu tanımıyor hiçbir şekilde.
0
🌸joehigashi
(11.03.20)
(8)

Corona'dan neden bu kadar korkuluyor?

jacque
Bu virüsün bulaşma hızı fazla ama öldürme oranı diğer griplere göre düşük değil mi? Neden dünya genelinde böyle bir panik havası var? Er ya da geç çoğumuza bulaşacak ve öldürmeyen diğer gripler gibi geçip gidecek sanki?
Bu virüsün bulaşma hızı fazla ama öldürme oranı diğer griplere göre düşük değil mi? Neden dünya genelinde böyle bir panik havası var? Er ya da geç çoğumuza bulaşacak ve öldürmeyen diğer gripler gibi geçip gidecek sanki?
0
jacque
(11.03.20)
yüz defa soruldu bu soru. normal gribin aşısı var. bunun herhangi bir tedavisi/aşısı yok şu an. bu kadar panik havası ve önlem olmasaydı sayılar çok daha ciddi olabilirdi.

ölüm oranı %3,6. dünyada mesela 1 milyar insana bulaştığını düşünsene. 36 milyon insan ölebilirdi belki de. Kaldı ki durum hala ciddi. Çünkü bulaşmasını engelleyemiyorsun. Neredeyse dünyadaki bütün ülkelere yayılmış durumda.
0
himmet dayi
(11.03.20)
Tek sorun ölüm değil. Ölüm istatistikleri çarşaf çarşaf ortada ama hastalığı hasarlı atlatan insan sayısını bilmiyoruz.

Tedavisi, önlemi de yok. Yani bu hastalığa özel bir tedavi yok.

Ayrıca yayılma hızı inanılmaz. Organ nakli sonrası görülen tedaviler ya da kemoterapi yüzünden bağışıklık sistemi zayıflamış bir sürü insan var. Hastalığın yayılmasını önlenemediğin sürece bunlar büyük risk altında.
0
levpontryagin
(11.03.20)
ben de anlamıyorum bunu. özellikle gen. yaş gruplarının hastalığı hafif atlattığı bildiriliyor. hijyen kurallarına dikkat edip kalabalık yerlerde bulunmadıkça durumun vahim olmadığı açıkken, maske, el dezenfektanı ve gıda stoğu yapan insanları gördükçe garipsiyorum.
0
giovanne
(11.03.20)
milletin canı tatlı ya
0
beyaz power ranger
(11.03.20)
Derdi dünya olanın dünya kadar derdi oluyor. O nedenle fazla yapışmamak lazım
0
Erva
(11.03.20)
Ben de durumun vahametini idrak edemeyenleri gördükçe garipsiyorum. Öncelikle COVID-19 bir grip türü değil. Semptomları benziyor sadece. Öte yandan virüsün öldürme oranı düşük değil. Size belki az geliyor olabilir ama yüzde iki çok yüksek bir rakam. Özellikle 60 yaş üstü ve kronik rahatsızlıkları olanlar için büyük tehlike. Gençlere bir şey olmasa bile o gençler diğer yaşlılara bulaştırıyor. Çevrenizde hiç mi sevdiğiniz 60 yaş üstü insan, anneniz, babanız vb. yok? Bu yüzden gençlerin de kendilerine bulaşmamasına dikkat etmesi gerek. Ve bu çok hızlı yayılan virüsün ilacı, aşısı yok! Dünya nüfusunun yüksek çoğunluğunun bu virüsten etkilenme ihtimali var. Bu durumda yüzde ikinin ne kadar büyük bir rakam olduğunu tahayyül edebilirsiniz sanırım.
0
microfiction
(11.03.20)
Kişinin kendisinin korkmasından çok sevdiği ,anası babası ,çocuğu zarar görecek diye korkuyor. Yoksa genç sağlıklı insanlar ve bakmakla yükümlü kimsesi olmayan insanlar kendi için daha az korkuyor olabilir.
0
Filinta61
(11.03.20)
Bir de insanların hiç risk grubundaki yakınları olmasa bile topluma karşı sorumlulukları var. Virüs ne kadar yayılırsa o kadar tehlikeli. Bu yüzden yayılmasını önlemek için ne kadar tedbir alınırsa o kadar kişi korunur. Ha bir de Çinli büyükelçinin dediği gibi o yüzde ikiler de rakam değil, can.
0
microfiction
(11.03.20)
(5)

sözlükteki moderasyon neden bu kadar kötü?

false pretension
suriyedeki şehit olayı ve bugünki coronavirus açıklamasından sonra açılan provakatör başlıklara neden bir müdahele yapılmıyor? adamın biri gelmiş marketlerde birşey kalmadı diye başlık açmış. 2 saattir başlık da yazar da duruyor. ben çok eften püften dolayı entrylerim silindi, çaylak yapıldım anında
suriyedeki şehit olayı ve bugünki coronavirus açıklamasından sonra açılan provakatör başlıklara neden bir müdahele yapılmıyor? adamın biri gelmiş marketlerde birşey kalmadı diye başlık açmış. 2 saattir başlık da yazar da duruyor. ben çok eften püften dolayı entrylerim silindi, çaylak yapıldım anında. ama provakatör örgüt destekcisi bi tipin başlığı ve hesabı duruyor.

böylesine gündemin yoğun olduğu zamanlarda moderasyon neden yavaş? sözlük kendisini pek ciddiye almıyor mu? kaldı ki insanlar gündemi burdan takip ediyor ve insanlar şu anda yarın nasıl stok yapacağım diye düşünüyordur.
0
false pretension
(11.03.20)
Çünkü yönetimin işine geliyor. Ne kadar çok tartışma o kadar çok hit demek kazanç demek. Öyle olmasaydı bu kadar provokatif, bölücü, ayrıştırıcı ve küfürlü içeriğe izin verilmezdi.
0
acebi
(11.03.20)
her saniye onlarca, yüzlerce entry giriliyor sözlüğe. sözlük moderasyonunun bu kadar hızlı reaksiyon almasını beklemek doğru değil bence. sonuçta bu insanların da belli başlı mesai saatleri falan var. moderasyon iyi değil evet ama çok hızlı müdahale etmelerini beklemek de yanlış.
0
himmet dayi
(11.03.20)
Legacy'ye katılıyorum. Sözlüğün tek bir amacı var; kâr etmek. Çünkü bu bir şirket. Ama yazarların büyük bölümü kendi hayalindeki ekşi sözlüğü yaşamak istiyor her zaman. Bu kadar çok sesli bir ortamda bu mümkün değil.
0
himmet dayi
(11.03.20)
Sözlüğün yeni mottosu, başımızı hukuk (iktidar) ile fazla belaya sokmadan bize hit ( para ) kazandıracak herşey serbest.
0
prizmatik
(11.03.20)
ülkede coronavirus açıklandıktan hemen sonra 11 mart 2020 marketlerde ürünlerin bitmesi başlığı saatlerce en tepedeydi. milyonlarca lira kazanan bir sitenin ve buna bağlı olan şirketin böyle konularda hızlı aksiyon alması lazım. yok para kazanıyor yok moderasyon iyi olacak diye birşey yok olayı saçma bir düşünce. milyonlarca insan gündem hakkında buradan besleniyor, troller ve provakatörler de burayı kullanarak panik yaratıyor. sözlük gecenin 3ü olsun 5i olsun moderasyonuyla hazır olmalı bana kalırsa.
0
🌸false pretension
(11.03.20)
(9)

Coronavirus vakasında şehir belirtilmemesi doğru mu?

voyager 1
Bana doğru gibi geldi, siz ne düşündünüz?
Bana doğru gibi geldi, siz ne düşündünüz?
0
voyager 1
(11.03.20)
Yüzde 90 İstanbul olur diye düşünmüştüm. Bakan açıklamadı ama Cnntürk ağzından kaçırmış İstanbul olduğunu.
0
hair freak
(11.03.20)
Yanlış. Millet kaldıkları otelleri bile açıklıyor ki oradan geçenler önlem alsin. Eksiye biri yazmış, birden çok sehirde rastlandığı icin gizliyorlar diye.
0
prizmatik
(11.03.20)
Finlandiya'da hastaların şehrin hangi bölgesinde oturduğu, hangi hastanede kontrol edildikleri, nerede kontrol altında tutuldukları (ev, hastane) ve nasıl bulaştığı (direkt seyahat ise ülke adı, eş dost aracılığıyla) her gün açıklanıyor.

Bence doğru olan bu.
0
bruce mclaren
(11.03.20)
Açıklanmasa bile umarım bu kişinin geldiği uçaktaki yolculara falan ulaşılacak?? Tabii sonrasında toplu taşıma kullandıysa metrobüse marmaraya bindiyse geçmiş olsun...

Bence şehir adı verilmemesi yanlış bu arada.
0
hair freak
(11.03.20)
Sorumlu devlet kurumları virüs konusunda şu ana kadar ciddi davrandılar. Dolayısıyla bence karı zararı düşünülerek yapılmış bir hamle. Yani hastanın erken tanılandığı ve evinden başka toplu ortamlara girmediği düşünülerek vs. yapılan değerlendirme sonucu söylenmemesine karar verilmiştir. Bir veya birden fazla cluster oluşumu durumunda tabii ki singapur vs. gibi infografik, canlı harita işine girilmeli.
0
Herkesefendi
(11.03.20)
Doğru olmadığını düşünüyorum. Şeffaflık vurgusunun yapıldığı bir açıklamada hastanın sadece erkek olduğunu söylemesinin şeffaflıkla nasıl bir bağlantısı var anlayamıyorum.

bu açıklama beraberinde bir çok soruyu da getiriyor. bu soruların cevaplanması hasta mahremiyetini ihlal eder mi? Bilmiyorum. Ama sanmıyorum.

Hasta hangi ülkeden hangi tarihte geldi?
Hangi ulaşım aracıyla geldi?
Kaç yaşında?
Hangi şehirde?
Hangi hastanede karantina altında?

Bu bilgiler alınacak önlemlere faydalı olur. Ama bu bilgilerin gizli tutulmasının birkaç mantıklı açıklaması var.

- Birden fazla şehirde aktif vaka var ve kontrol dışına çıktığı için bütün ülkenin önlem alması gerekiyor.
- Hastaneler olası kontrol yığılmalarına hazır değil ve herhangi bir önlem alınmadı.
- IMF'den kredi almak için tiyatro oynanıyor.
0
himmet dayi
(11.03.20)
Kişilerin gebelik durumunu ailelerine sms atan bir kurumun "IMI HISTI MIHRIMIYETİ" demesi komedi. Büyük ihtimalle büyük şehirlerden birinde. insanların toplu göç vs. yapıp ekonominin canına okumasından korkuyorlar. Düşünsene hasta atıyorum İst. da zincirlikuyuda yaşıyor olsun. metrobüs hattında olan herkes panikten ne yapacağını sapıtır. Yoksa mahremiyet falan fasafiso işler. milletin ne derece panik olabileceğini bildiklerinden bu da başka bir önlem.

Zaten daha dün diyordu, ülkeye girmiş olma ihtimali çok yüksek diye. Bu vaka ne ilk ne son olacaktır. Sonuçta çılgın miktarda insan yurt dışına gidip geliyor. e virüsün kuluçka süresi var. Havalimanında sonuçta her ayak basana tahlil de yapamazsın. Gayet sağlıklı girip kuluçka süresi sonrası hastalanan insan da olabilir. Yani özetle şu an pozitif çıkan vakanın şehri mühim değil. Herkes risk altında, bakanlıkta bunu kabul ediyor. Şahsi önlemleri almaktan başka bir seçenek yok. Ne kadar sevmesem de bakanlığın önlemlerini yerinde buluyorum. Çünkü hastalıktan daha ziyade panik durumu daha bulaşıcı ve tehlikeli. Bu hastalık atlatılamaz bir hastalıkta değil. Herkes 2 bina yanında ki insanmış o pozitif çıkan kişi gibi önlem almalı. Çünkü öyle olsa da değişecek bir şey yok.

Panik olmadan halk sağlığı prensiplerinin uygulanması şart.
0
ManikD
(11.03.20)
2-3 hafta önce bir arkadaşımın hastasında corona pozitif çıkmış (covid 19 değil, eski ve bilinen corona strain'lerinden biri) ve (olay devlet hastanesinde yaşanıyor) odadaki diğer hastalar bunu bir şekilde öğrenince adamı linç edeceklermiş neredeyse. Güvenlikle, doktorlarla zor çıkarmışlar hastayı.

Makul bir ülkede yaşasak ne kadar şeffaflık o kadar iyi derdim ama insanımız iyiden iyiye delirdiği için söylememeleri daha uygun gözüküyor bana da.
0
kobuzchu kiz
(11.03.20)
bu is korede son bir hafta icinde bulundugu yerler dahil aciklama seklinde gidiyor. telefonlara mesajla gidiyor o bolgede bulunanlara. internetten yayinlaniyor. ayni yerde bulunanlar temasa gecme ihtimali olanlar evden cikmasin, yetkililerle temasa gecsin vb. nedenlerle.

bence dogru olan bu. bu sekilde bulasmis olabilecek insanlar da bir sekilde kendilerini izole ederek yayilmasini onleyebilirler.

ama yukarda verilen ornege bakarsak da aciklandigi an hasta kisinin gittigi yerler dezenfekte edilmeden once yakilir gibi. bilemedim.
0
gel gel sarisinim sag yap gel
(11.03.20)
(2)

Dry Care Car kullanan var mı aramızda? Satacağım araca uygulamalı mıyım?

winston insani
Merhabalarhttps://www.drycarcare.com.tr/maltepe-piazzaŞuraya gidip satacağım araca sadece iç ve dış temizlik yapmayı düşünüyordum, ama özellikle instagram'daki hesaplarında (https://www.instagram.com/drycarcare/?hl=en) aşağıdaki hizmetleri de varmış, bunlardan satacağım araca hangisini yaptırırsam m
Merhabalar

www.drycarcare.com.tr

Şuraya gidip satacağım araca sadece iç ve dış temizlik yapmayı düşünüyordum, ama özellikle instagram'daki hesaplarında (www.instagram.com aşağıdaki hizmetleri de varmış, bunlardan satacağım araca hangisini yaptırırsam mantıklı sizce?

Nano Teknolojik Susuz Araç Temizliği
Standart İç-Dış Araç Temizliği
Nano Komple Uygulama
Nano Çizik Giderme Boya
Parlatma ve Koruma
Detaylı İç Temizlik ve Sterilizasyon
Motor Temizleme ve Koruma
Yağmur Kaydırıcı Su İtici Cam Kaplama
Koltuk Koruma Kir & Leke Önleme
0
winston insani
(10.03.20)
Normal yıkat. Ekstra bir masrafa girme hiç.

"Arabanın paspasları çamurlu" diye indirim istemez.
0
himmet dayi
(11.03.20)
Satacağın araçsa detaylı iç dış yıkama yaptır tamamdir. Bu paket bana fazla geldi.
0
Topalordek
(11.03.20)
(3)

Schengen Hk.

fucking colombian
Arkadaşlar merhaba,Schengen vizesi alıp vize süresi boyunca herhangi bir ab ülkesine girmezsek sonraki schengen başvurumuza olumsuz etkisi oluyor mu? teşekkürler
Arkadaşlar merhaba,

Schengen vizesi alıp vize süresi boyunca herhangi bir ab ülkesine girmezsek sonraki schengen başvurumuza olumsuz etkisi oluyor mu? teşekkürler
0
fucking colombian
(10.03.20)
Yani normalde oluyor ama Almanya'dan vize alıp 6 ay içinde hiç yurt dışına çıkmayan arkadaşım ikinci kez başvurduğunda yine Almanya'dan 3 yıl vize aldı. Çok net değil yani.
0
himmet dayi
(10.03.20)
Bu yıl corona sebebli bir çok insan aynı durumu yaşayacak. Bu durum değerledirmeye alınır diye tahmin ediyorum.
0
kanlakarisikyagmur
(10.03.20)
Evet
0
otopsicocugu
(10.03.20)
(4)

İzlemelik basketbol maçları önerebilir misiniz?

cahs
merhabalar. uzun zamandır basketbol maçı izlemiyorum. haftada 1 ya da 2 maçı izlemek istiyorum. basketbol takip eden varsa bana maç önerebilir mi? nba/euroleague/ispanya fark etmez yani hepsi olur.şu takım iyi gidiyor, bu takım çok estetik, bu maç çekişmeli olur, bu maç show yapılır tarzında tavsiye
merhabalar.
uzun zamandır basketbol maçı izlemiyorum. haftada 1 ya da 2 maçı izlemek istiyorum.
basketbol takip eden varsa bana maç önerebilir mi? nba/euroleague/ispanya fark etmez yani hepsi olur.
şu takım iyi gidiyor, bu takım çok estetik, bu maç çekişmeli olur, bu maç show yapılır tarzında tavsiyeleriniz bekliyorum.
şimdiden teşekkürler..
0
cahs
(10.03.20)
kral şu an playoff modunu açtığı için lakers maçı yakalarsan kaçırma.

onun dışında euroleague olarak larkin'in her maçta apayrı çılgın oynamasından dolayı efes maçları.
0
viyana kangurusu
(10.03.20)
Euroleague için de Anadolu Efes bu yıl iyi. Fenerbahçe maalesef bu yıl kötü. TBL izlenmez.
0
himmet dayi
(10.03.20)
perşembe günü efes valencia maçı var. rahat maç olur efes alır.
0
kveldulv
(10.03.20)
Nba bile maç sayısını düşürme planları yaparken avrupa bu sezon maç sayısını ekstra arttıırdı, ondan normal sezon çorba oldu , playoffları bekle nba'de, her maçı izle bu sene efsane olacak playoff nba'de, avrupa için isr 10 senedir aktif takip ediyorum, bu sene avrupa basketbolunun cenazesi kaldırılmalı.
0
docrivers
(10.03.20)
(4)

Kira kontrat süresi bitmeden evden çıkmak

kimsesiz kimse
Merhabalar,Ev sahibine 2 ay önceden belirtmeme rağmen adam son dakika yan çizdi. Kontrat sonundan bir ay önce evden cikmayi düşünüyordum. Yasal olarak nasıl bir yükümlülüğüm var? Hangimiz haklıyız? Teşekkürler.
Merhabalar,

Ev sahibine 2 ay önceden belirtmeme rağmen adam son dakika yan çizdi. Kontrat sonundan bir ay önce evden cikmayi düşünüyordum. Yasal olarak nasıl bir yükümlülüğüm var? Hangimiz haklıyız?

Teşekkürler.
0
kimsesiz kimse
(10.03.20)
Elinizde imzalı olarak sadece kontrat varsa ev sahibi haklıdır ve orada şartlar yazar;

Başlıca yükümlülüğünüz boş kaldığı süredeki kira parasını ödemek.
0
atom karincanin torunu
(10.03.20)
Kontrat sonuna 1 ay olduğu için 1 aylık kirayı ödersiniz. Ev boş kaldığı sürece kira ödemek genelde pratikte uygulanan bir şey değil zaten. Kanun burada biraz belirsiz ama 'makul bir süre' diye geçiyor. atıyorum kontratın bitmesine 6 ay var, bu durumda makul süre 2-3 ay falan oluyor 'genelde'. Ama sizin kontrat sonuna 1 ay kalacağı için önceden bilgi verip kontrat bitiminde evin anahtarını teslim edersiniz.
0
himmet dayi
(10.03.20)
yerinde olsam ödemeden çıkardım. depozito varsa ona çökebilir.
0
ayin yazari
(10.03.20)
Bu ayı ödesem sonraki ayı odemeyecegim depozitoya sayip. Hem de simdiki gibi ayın başında çıkmak yerine bu sefer son güne kadar çıkmayacağım için evden kiracı bulmakta da zorlanacak. Anlamadım ne yapmaya çalışıyor ama yasal olarak bir ay daha oturmam gerekiyor madem. Iyilik yapanda kabahat. Neyse.
0
🌸kimsesiz kimse
(10.03.20)
(4)

excel ve pp ordinaryuslarına

bir soru sorcam
https://dosya.co/02payd3zcv6g/2.xlsx.htmlkoşullu biçimlendirme ile100,1 -> 100'e dönüştürüyorum99,9'da 99,9 kalıyorancak bu rakamları powerpointe C/p ettiğimde virgül eklemiyornasıl kopyalamak lazım
dosya.co

koşullu biçimlendirme ile
100,1 -> 100'e dönüştürüyorum

99,9'da 99,9 kalıyor

ancak bu rakamları powerpointe C/p ettiğimde virgül eklemiyor

nasıl kopyalamak lazım
0
bir soru sorcam
(10.03.20)
Ya resim olarak yapıştıracaksın ya da Embed (E) ([] simgeli olan) olarak yapıştıracaksın.
0
himmet dayi
(10.03.20)
hücre biçimlendir diyerek virgülden sonra sayı gösterme şeklinde ayarlarsanız düzelebilir
0
pislick0
(10.03.20)
sorunu anlamadım.

dosyada -1 1 arasını otomatik yüzdeli ve virgülden sonra tek rakam olacak şekilde formatlamışsın. bir de negatif olanları kırmızıya boya demişsin. bence conditional formatting'i sil elle nasıl istiyorsan formatla o zaman düzgün çalışır gibi.
0
argent dawn
(10.03.20)
rakamlar her ay değişiyor
yüzde 100'den sonra virgül göstermiyoruz format olarak
19 tane böyle tablo var (daha detaylı) hepsini manuel kontrol etmek gerekiyor
bundan kurtulmak istiyorum
0
🌸bir soru sorcam
(10.03.20)
(3)

bitcoin ile alışveriş

total paranoia
online bir alışveriş yapacağım paypal yada bitcoin seçeneği var ? bu işlemi bitcoin ile nasıl tamamlayabilirim ? yöntemi nedir ? paypal zaten çalışmıyor bitcoin ile nasıl göndercem ödemeyi ?
online bir alışveriş yapacağım paypal yada bitcoin seçeneği var ? bu işlemi bitcoin ile nasıl tamamlayabilirim ? yöntemi nedir ? paypal zaten çalışmıyor bitcoin ile nasıl göndercem ödemeyi ?
0
total paranoia
(10.03.20)
cüzdan kodu veriyor sana, parayı kendi hesabından o koda gönderiyorsun. havale ile ödeme mantığına benzer. onlar ödemeyi alınca onaylıyorlar (manuel ya da otomatik)
0
aziz dostum jack
(10.03.20)
bir tane bitcoin borsasında hesap açacaksın. btcturk ya da binance gibi platformlarda. oraya tl gönderip bitcoin satın alacaksın. sonra jack'in dediği gibi cüzdana transfer.
0
himmet dayi
(10.03.20)
peki bu btcturk bir sürü kimlik foto vs istiyor ? güvenli mi ?
0
🌸total paranoia
(10.03.20)
(1)

underrated ww2 filmi tavsiye edebilecek var mı?

disco
underrated ww2 filmi tavsiye edebilecek var mı? pls
underrated ww2 filmi tavsiye edebilecek var mı?

pls
0
disco
(09.03.20)
Thin red line
0
himmet dayi
(10.03.20)
(2)

istifa süreci

gazozailacatmauzmani
daha önce iş görüşmesine gideceğime dair bir duyuru açmıştım( http://eksiduyu.ru/1409441 ). görüştüm, anlaştık, sıra varolan iş yerime söylemeye geldi. cumartesi de izin alınca ptesi direk söylemek istemedim. yarın konuşacağım, şans eser bu ay sonu doğum günün var pasta keselim, araç kullanıyor musu
daha önce iş görüşmesine gideceğime dair bir duyuru açmıştım( eksiduyu.ru ). görüştüm, anlaştık, sıra varolan iş yerime söylemeye geldi. cumartesi de izin alınca ptesi direk söylemek istemedim. yarın konuşacağım, şans eser bu ay sonu doğum günün var pasta keselim, araç kullanıyor musun araçla şuraya git gel muhabbet dönüyor henüz bilmiyorlar durumu. yarın nasıl bir konuşma yapayım sizce? 2 hafta ihbar var, diğer personeller kullandı ama bunlar bana da kullandırır mı, kullanmamak adına nasıl bir yol izlemek gerek hiç bilemiyorum
0
gazozailacatmauzmani
(09.03.20)
şimdi öncelikle hayırlı olsun, yeni işinizde başarılar. hiç duygusala bağlamaya gerek yok, yarın sabah direkt bağlı olduğunuz yönetici ile müsait bir zamanda önemli bir konuda görüşmek istediğinizi söyleyin. sonra bir araya gelince kararınızı açıklayın. o da sebebini sorabilir, iyileştirme önerebilir, duygusal baskılar yapabilir. siz kararlı iseniz bu baskılara sakın kanmayın. unutmayın özel şirketler asla kötü gün dostu değildir, yani işler kötü gittiğinde çok kolay sizi kapı önüne koyarlar, o yüzden duygusallığa gerek yok. güzel güzel konuşun, resmi süreci başlatmak istediğinizi söyleyin. mümkünse üzerimdeki işleri x günde devredip ayrılabilir miyim diyerekten ihbar süresini kısaltmaya çalışın. sonrada dilekçenizi yazıp istifa etmenin dayanılmaz hazzını yaşamaya bakın.

not: yukarıdaki özel şirketlerin kötü gün dostu olmadığı genellemesi, ortak falan değilseniz özel şirketlerin %99.9'u için geçerlidir.
0
surprise
(09.03.20)
bir adet istifa dilekçesi yazıp ik'ya veriyorsun. gerisi gelir zaten.

ihbar süreni çok uzun çalışan olmadığın için çalıştırmayabilirler. ama çalıştırmak isterlerse mecbursun ya da parasını verirsin ki o da yarım maaş yapar.
0
himmet dayi
(09.03.20)
(5)

Euro paritesi nden yükseliyor?

Mehmet Ersoz
euro paritesi 1.15 olmuş neden dolara karşı yukseliyr ki?
euro paritesi 1.15 olmuş neden dolara karşı yukseliyr ki?
0
Mehmet Ersoz
(09.03.20)
fed faiz indirmişti. bunlar hep corona.
0
jelly bear
(09.03.20)
himmet dayi
(09.03.20)
iyi de avrupa da düşürünce faizi, euro bu kadar düşmüyor?
0
🌸Mehmet Ersoz
(09.03.20)
faiz düşürme 0-1 gibi basit değil. yani bu pariteyi etkileyen o kadar çok faktör var ki... bu faktörlerin içinde en büyüğü fed'in faiz indirmesi olduğu için onu söylüyoruz.
0
himmet dayi
(09.03.20)
petrol fiyatının düşmesi
0
cedric tweedledee
(10.03.20)
(1)

oyuna yüklü bir miktarda para ödenmesi

firdevsi
bir yakınımın çocuğu "payby " kullanıcısı oradan megasoftstore adlı bir yere yüklü bir ödeme yapmış bunu geri alma gibi bir durum nasıl olur yad olursanız sevinirim
bir yakınımın çocuğu "payby " kullanıcısı oradan megasoftstore adlı bir yere yüklü bir ödeme yapmış bunu geri alma gibi bir durum nasıl olur yad olursanız sevinirim
0
firdevsi
(09.03.20)
Ne üzerinden yapmış? Mobil oyun mu? iOS mu? Android mi? Steam mi?

iOS uygulamarında in-app purchase'leri iptal ettirebiliyorsun. Benzer mantık Google Play'de de var. Google'a sorarsanız nasıl yapıldığını anlatmışlardır.
0
himmet dayi
(09.03.20)
(7)

ssangyong hakkında bilgisi olan var mıdır

karsiyakaliyiz
bu ara kısıtlı bütçemle araba bakmaya başladım ve 50-55 k bandında f/p hem heybetli hem de uygun fiyatlı bir araç bakarken ssangyong actyon sportslara denk geldim. aramızda kullanan veya bilgisi olan varsa araçlar hakkında detaylı bilgi verebilirse çok makbule geçer.mesela örnek olarak da şu ilanı k
bu ara kısıtlı bütçemle araba bakmaya başladım ve 50-55 k bandında f/p hem heybetli hem de uygun fiyatlı bir araç bakarken ssangyong actyon sportslara denk geldim. aramızda kullanan veya bilgisi olan varsa araçlar hakkında detaylı bilgi verebilirse çok makbule geçer.

mesela örnek olarak da şu ilanı koyabilirim: www.sahibinden.com

şimdiden teşekkürler
0
karsiyakaliyiz
(09.03.20)
20 25 yıllık bmw mercedes al ama çin malı arabayı tavsiye etmem
0
acebi
(09.03.20)
motorlarini mercedes benz yapiyor. araba bildigin kadariyla kore arabasi kore arabalari da oldukca iyidir.
bu markanin tek sikintisi ikinci el pazari.
kaliteli arabadir korkmadan alabilirsin.
0
turbo sadık
(09.03.20)
İlan üzerinden şunu belirteyim. "bel altı temizlik boyası" diye bir şey yok. Bu araba çok net kazalı. Kaput bile boyandıysa ciddi bir kazaya karışmış diyebiliriz.

Hadi kapıları çizildi diye boyatsın (ki o da çok zor) kaput neden temizlik boyasına ihtiyaç duysun ki? kaput durduk yere boyanmaz.
0
himmet dayi
(09.03.20)
uzak dur
0
ehti
(09.03.20)
ben arkadaşın tamirhanesine gelen bi kaç aracı inceledim de.

böyle ince bir kaporta yok. arabaya yaslanırsın ya, içine göçüyor
0
hem şişko hem deli
(09.03.20)
Dostum bu araba oyle f/p arabasi olsa, oldukca iyi olsa piyasasi bu kadar dusuk olmaz. Sinifina modeline gore piyasasi cok dusuk sangyong'larin. Hatta bu yakin gecmiste 2.el fiyatlari firlamadan once 30-35bine aliyordun bunlari.

Su anki piyasada 2010 model dizel otomatik 100binde bir pick-up'i 50bine alabiliyor olmak mantikli geliyor mu? Demek ki kullanicisini ciddi uzebilecek bir araba. Ben boyle bakarim. Millet o kadar salak degil, f/p arabasi olsa coktan talep yogunlasip piyasasini ucurmuslardi bunlarin. Aracin piyasa fiyati ne denli uzak durulacak bir arac oldugunu ortaya koyuyor.
Ayrica 2.el piyasasi olu bu arabanin. elinden cikarmak da cile olur.
0
stavro
(09.03.20)
youtube'da kaza testlerini izle, sonra kendin karar ver.

Fiesta, corsa gibi arabalara binerim daha iyi, daha güvenli.
0
burfak
(10.03.20)
(4)

Yurtdışına çıkarken laptop sınırı var mı?

utungan
ABD'ye gidişte yanımda bir 13 inç bir 17 inç laptop ve bir tablet götürebilir miyim? Hepsini şahsi olarak kullanıyorum. Kabinde götüreceğim. Uçakta veya gümrükte bir engel var mı?
ABD'ye gidişte yanımda bir 13 inç bir 17 inç laptop ve bir tablet götürebilir miyim? Hepsini şahsi olarak kullanıyorum. Kabinde götüreceğim. Uçakta veya gümrükte bir engel var mı?
0
utungan
(09.03.20)
kapalı kutusunda götürmüyorsan, yani zaten kullanılan bir şey ise götürebilirsin. Gümrük işin ticari olup olmadığına bakıyor. Ticari bir durum olmadığı çok net olduğu için sıkıntı olmaz.
0
himmet dayi
(09.03.20)
buradan abd ye ticari amaçlı laptop götürürsen başka bişeyler var mı diye düşünülür bence :)))
0
fistikthecat
(09.03.20)
Ben 3 laptop bi tablet götürmüştüm. Ekran açılıyo mu diye bakıyolar açılıyosa başka sorun yok :)
0
superfluid
(09.03.20)
Ekranı açılmıyorsa da bi tane bandı üzerine sürüp bi cihazla kontrol ediyorlar. bomba şüphesi nedeniyle yapılıyor bu kontrol. yani o gün şarjın sıfır diye dizüstünü orada bırakmıyorsun.
0
himmet dayi
(09.03.20)
(3)

Sgk no yu nasıl öğrenebilirim?

insomniac
E devlette bir sürü şey çıkıyor sgk no yazınca. Bunların hangisi sgk no?
E devlette bir sürü şey çıkıyor sgk no yazınca. Bunların hangisi sgk no?
0
insomniac
(09.03.20)
4a hizmet dökümü yazın arama kısmına
0
angelofdeath
(09.03.20)
Sicil no yazan dimi?
0
🌸insomniac
(09.03.20)
himmet dayi
(09.03.20)
(3)

ipad'de icloud ve şifre unutma

1917
Merhaba 1. nesil ipad var kenarda duruyor. Biz bunu tekrar açmak istediğimizde doğal olarak giriş şifresi istiyor bunu unuttuk. sıfırlama adımlarında icloud şifresini ve gizli sorularınıda unuttuk. sıfırlama e-postasıda yine aynı şifresini unutulmuş e-posta. Apple ile görüşmede cihaz faturası istiyo
Merhaba 1. nesil ipad var kenarda duruyor. Biz bunu tekrar açmak istediğimizde doğal olarak giriş şifresi istiyor bunu unuttuk. sıfırlama adımlarında icloud şifresini ve gizli sorularınıda unuttuk. sıfırlama e-postasıda yine aynı şifresini unutulmuş e-posta. Apple ile görüşmede cihaz faturası istiyor ki cihaz amerikadan hediye olarak gelmişti teee yıllar önce yani onlarda soruna çözüm olmadı.

Şu an bu cihaz çöp mü oldu? yoksa bir çözümü var mıdır?
0
1917
(09.03.20)
çöp olmuş
0
foolrules
(09.03.20)
kapasite değiştirme diye bir olay var sanırım. dahili kapasitesini artırıyorlar, cihazı sıfırdan kuruyorlar. ama cihaz bir daha update falan almıyor. ancak öyle kullanılabilir. ucuz bir şey de değil. değer mi bilemem. ama şifreyi kırmak öbür türlü mümkün değil.
0
himmet dayi
(09.03.20)
cihazı kırdıranlar oluyor bi araştır. dhde görmüştüm.
0
jelly bear
(09.03.20)
(3)

petrol fiyatlarının düşmesi

legalize marijuana
ekonomiyi nasıl etkiler? dolar azalır mı altın artar mı?
ekonomiyi nasıl etkiler? dolar azalır mı altın artar mı?
0
legalize marijuana
(09.03.20)
Dünyada mı, Türkiyede mi?

ikisinde de aynı sonucun olacağını düşünmüyorum zira bu düşen petrol fiyatlarına göre türkiyede benzinin 4 liraya falan gerilemesi lazım. olur mu? imkansız.. buna bağlı olarak diğerleri çok etkilenir mi? hiç sanmıyorum..
0
foolrules
(09.03.20)
Uzun vadeli petrol grafiği: prnt.sc
Uzun vadeli USD/TRY grafiği: prnt.sc
Uzun vadeli GAU/TRY grafiği: prnt.sc

Bu grafiklerden görüldüğü gibi petrol belli dönemlerde çok ciddi fiyat değişikliğine uğramasına rağmen dolar ve altında buna benzer bir dalgalanma görülmemiş. özellikle Haziran 2014 - Ocak 2015 arası dönemde petrol %50'den fazla değer kaybederken dolar ve altın istikrarlı artışını sürdürmüş.

özetle: doğrudan bir sebep sonuç ilişkisi ya da korelasyon var diyemeyiz.
petrol üreticisi olmadığımız için bizim ekonomimizi çok büyük oranda etkilemeyecek. Ancak petrol üreticisi ülkeler boku yedi. zaten asıl amaç onların ekonomisine zarar vermek.
0
himmet dayi
(09.03.20)
Cari açığa olumlu etkisi olur.
0
acebi
(09.03.20)
(12)

Bugun isiniz olmasa ve vaktiniz olsa

balpolen
Anadolu Yakasinda nereye gitmek isterdiniz?
Anadolu Yakasinda nereye gitmek isterdiniz?
0
balpolen
(09.03.20)
kuzguncuk
0
ender89
(09.03.20)
caddebostan sahile katlanabilir sandalyemi atar biramı içerdim. sakindir de bugün
0
fingers of fury
(09.03.20)
moda da fena olmaz, sakindir bugün epey
0
mcsword
(09.03.20)
Kanlıca, Kuzguncuk, Adalar...
0
SiyamkedisiZorro
(09.03.20)
fingers of fury +1

caddebostan + bira. en huzurlu olduğum yer.
0
himmet dayi
(09.03.20)
Yuzu’da sushi yerdim.

Moda’da Nefess’in bir dersine girip sonrasında sahilde yarım saat aylaklık yapardım.

Maalesef İstanbul’da değilim.
0
buf-e kür
(09.03.20)
Ya da nazim hikmet kultur merkezinde çay/bira icerdim
0
fingers of fury
(09.03.20)
Beykoz, yoroz kalesi.
0
emcekare olmadi einstein olsun bari
(09.03.20)
Yoros kalesi olacaktı.
0
emcekare olmadi einstein olsun bari
(09.03.20)
Moda sahil yaparim.
0
stavro
(09.03.20)
Bir de istanbul'da olsam, moda sahil <3
Çok özledim...
0
pati
(09.03.20)
Tesekkur ediyorum guzel cevaplar icin. Biz alisveris yaptik, farkli bir yer tercih ettik. Bunlar bir dahaki sefere:)
0
🌸balpolen
(09.03.20)
(6)

Kira artış oranı ne kadar olmalı ?

nuevo
Selamlar,Kira Sözleşmesindeki 2. yılımız doldu. Ev sahibi oturduğumuz sitede kira piyasası yükseldiği için kiraya 1000 lira gibi bir zam yapmak istediğini söylüyor. Ancak tabiki bunu yapamayacağını biliyorum. Sormak istediğim soru şu : - Sözleşmede kira %10 oranında artar yazıyor. Bu mu geçerlidir y
Selamlar,

Kira Sözleşmesindeki 2. yılımız doldu. Ev sahibi oturduğumuz sitede kira piyasası yükseldiği için kiraya 1000 lira gibi bir zam yapmak istediğini söylüyor. Ancak tabiki bunu yapamayacağını biliyorum. Sormak istediğim soru şu :

- Sözleşmede kira %10 oranında artar yazıyor. Bu mu geçerlidir yoksa yıllık tüfe muhabbeti mi ? Eğer tüfeyi hesaba katarsak %15 gibi bişey oluyor. Ben burada Ev sahibimin yasal olarak maksimum yüzde kaç zam yapabileceğini merak ediyorum. Yasal boyutta ileride karşıma bir durum çıkmaması adına.

- Diğer bir konu ev sahibimin hiçbir koşulda beni evimden çıkarma hakkı yok değil mi ? Bu konuda emin olamıyorum bazı yerlerde çıkaramaz bazı yerlerde çıkarabilir yazıyor.

Konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlarım beni bilgilendirirse gerçekten minnettar olurum
Saygılar.
0
nuevo
(09.03.20)
çıkmak istemeyen kiracıyı çıkarmak gerçekten zorlu bir süreç. ama sözleşme bittiğinde elinde makul bir sebebi varsa neden çıkaramasın.
0
bobinhoo
(09.03.20)
Hiçbir koşulda çıkaramaz diye bir şey yok. Kendisi ya da birinci derece akrabası (kızı, oğlu, anası, babası vs.) oturacak ise çıkmanızı isteyebilir ve çıkarabilir. Ama sizi çıkardıktan sonra birinci derece akrabası olmayan birine kiralarsa dava hakkınız doğar.
0
himmet dayi
(09.03.20)
Pekala çıkarma konusuyla ilgili OK. Peki kira artış oranı nedir arkadaşlar o konuyu da öğrenirsem mükemmel olur :)
0
🌸nuevo
(09.03.20)
sözleşmede ne yazıyorsa o. yalnız kira tespit davası gibi bir dava açması gerekiyor diye biliyorum, o da herhalde 1 yıldan önce bitmez. bence burada 2 taraf da makul olmalı. iyi niyet çerçevesinde 2 taraf hareket etmeli. eski ve kirasını düzenli ödeyen kiracının kıymeti bilinmeli ancak çevreye göre de çok ucuz kalmış bir kira da çok hakkaniyetli değil. bir orta yol bulunmalı.
0
surprise
(09.03.20)
%14 civarında yasal artış yapabilir. Eğer sözleşmede %10 yazmışsa, en fazla %10 yapabilir.

Çevredeki kiralar çok artmış, emsal artırıyorum düzenlemesini her 5 yılda bir (5., 10., 15. yıllar) yapabilir. Her sene yapamaz.


.
0
kartallar yuksek ucar
(09.03.20)
kirayı emsallere göre yeniden düzenleme hadisesi çok kolay değil. eğer saçma sapan bir zam yapıyorsa , siz sözleşmeye göre maksimum zammı uygulayın ve parayı düzenli olarak yatırmaya devam edin. sakın yatırmamazlık etmeyin. parayı yatırırken açıklama kısmına açık açık şu sitedeki şu bloktaki şu dairedeki evin 2020 mart kirası diye uzun uzun yazın. üşenmeyin.
0
co2s2
(09.03.20)
(5)

Web Uygulamalarının Mobile Uygulamalara Yönlendirme Israrı

biseysorcaktim
Desktop web, mobile web, android ve ios'ta hizmet veren web siteler (hepsiburada, trendyol ve benzeri milyonlarcası) kullanıcılara android ya da ios uygulama indirmeleri için zorluyor. siteye girince sağda sola uygulamızı indir şeyler çıkıyor vs. web uygulamalar native'de olanlar kadar iyi performan
Desktop web, mobile web, android ve ios'ta hizmet veren web siteler (hepsiburada, trendyol ve benzeri milyonlarcası) kullanıcılara android ya da ios uygulama indirmeleri için zorluyor. siteye girince sağda sola uygulamızı indir şeyler çıkıyor vs.

web uygulamalar native'de olanlar kadar iyi performans veriyor ve kullanım kolaylığı bakımından onları aratmıyor. bir e ticaret sitesi için, native uygulamanın yapabileceği her şey web uygulaması ile yapılabiliyor. bir kullanıcı olarak uygulama indirmek yerine tarayıcı üzerinden kullanmayı tercih ediyorum ben.

neden kullanıcılar native uygulamayı indirsin diye uğraşılıyor? halbuki tüm bu ısrara rağmen mobile web kullanıcıları, mobile app kullananların 5 katı falan.
0
biseysorcaktim
(09.03.20)
- push notifications: evet tarayıcıdan da yapılabiliyor ancak öncesinde izin istemek gerekiyor. Bunu suistimal eden websitelerinden dolayı çoğu insan okumadan "hayır" deyip geçiyor.

- siteye girmek için tarayıcıyı açıp adres satırına site ismi vs. yazmak gerekiyor. müşteri, sadece aklına geldiğinde bunu yapıyor. Ancak uygulama yüklendiğinde, telefonda boş boş sağa sola swipe yapan günüm insanı, uygulamanın ikonuna da rastlayıp bu mecralara bakabiliyor. Beleşten kendini hatırlatma

- bir ihtimal kişisel verilere erişim kolaylığı sağlıyor. Adres defteri, resimler vb.

kullanıcı istatistikleri mobile app'ın daha kârlı olduğunu gösterdiği için e-ticaret firmaları buna yöneliyor. rubygarage.org
0
cern de cayci olmak vardi
(09.03.20)
yukarıdaki ihtimallere ilaveten reklam engelleyici durumu da var. ben ios kullanıyorum. safari'de ad blocker kullanılabiliyor ama uygulamaya geçince reklamları engelleyemiyorsun.
0
himmet dayi
(09.03.20)
Yine yukarıdakilere ilaveten sunucu yükünü hafifletiyor. Web'de her bir sayfa açılışı için istekte tüm sayfa dönüyor istemciye.

Mobil'de ise uygulamanın iskeleti zaten belli ve cihazda yüklü, kullanıcı işlem yaptığı sırada tüm sayfayı yüklemek yerine önemli bilgileri bu iskelete yerleştiriyor gibi düşünebilirsin.

Sunucuyu daha az yorar ve daha hızlı bir deneyim sunar.
0
ayin yazari
(09.03.20)
ayrıca genele vurulduğunda, mobilde web'i uygulamaya tercih edecek insan sayısı azdır. nasıl daha rahat buldun, aklım almadı mesela.
0
cikmaz sokaktan cikagelen cocuk
(09.03.20)
Çünkü cihazına erişimleri var, rehber, sms, kamera, mikrofon, konum, arama geçmişi derken bu data oldukça değerli hale gelir.
0
kimlanbu
(09.03.20)
(6)

kulakiçi bluetooth kulaklık önerisi

follow rivers
Merhaba sayın duyuru sakinleri,kulakiçi kulaklık öneriniz varsa değerlendirmek üzere bekliyorum.En son kulaküstü kulaklık önerinizi değerlendirip satınalmıştım. ekşiduyurunun önerilerini dikkate alıyorum suan 1 yıl oldu kulaklığı alalı ve cok memnunum:)
Merhaba sayın duyuru sakinleri,

kulakiçi kulaklık öneriniz varsa değerlendirmek üzere bekliyorum.

En son kulaküstü kulaklık önerinizi değerlendirip satınalmıştım. ekşiduyurunun önerilerini dikkate alıyorum suan 1 yıl oldu kulaklığı alalı ve cok memnunum:)
0
follow rivers
(09.03.20)
sennheiser true wireless.

apple airpods pro'yu henüz hiç denemedim ama o da güzel olabilir.
0
himmet dayi
(09.03.20)
şayet uygun fiyatlı bir ürün arıyorsan QCY T5 öneririm. gerçekten tam bir fiyat performans ürünü.
*apple, huawei, jbl.. gibi ürünlerden hiç bahsetmiyorum bile.
0
redeath
(09.03.20)
Samsung Galaxy Buds :)
Şaşırtıcı derecede iyi sesi var.
0
x daemon
(09.03.20)
Xiaomi nin şu uygun fiyatlı siyah airdotsunu daha 2 gün önce aldım. Telefonla konuşmak için sessiz bir ortam gerekli ve dışarıdaki sesi siz konuşurken aynen iletiyor noise cancelling yok cihazda bunun dışında rahat olması ve kulaktan düşmemesi güzel (tabi kulak yapınıza da bağlı) fiyat performans olarak öneririm. Kendi mağazasından alma imkanınız varsa ben 150 tl ye aldım geçen hafta sonu. İlaveten dikkatli bakılmazsa kulağınızda olduğu profilden seçilemiyor ve müzik dinlemek için kullanacaksanız “yeterli” bir ses alabilirsiniz diye düşünüyorum.
0
kilimanjaro
(09.03.20)
anker soundcare bluetooth kulaklık kullanıyorum, kendi arasında kısa kablosu olanından. ses kalitesinden çok memnunum ama ben de tam bağımsız kulak içi kulaklık bakıyordum

kardeşime xiaomi almıştım, hiç memnun kalmadık. beynimizi zonklattı. tasarımı çok iyi ve kullanışlı ama kaliteli değildi.

bunu düşünüyordum ama yorumlarda hep 3.-4. ayda bozulduğunu yazmışlar
www.hepsiburada.com

şimdi bunu düşünüyorum.
www.hepsiburada.com
0
MtKrt
(09.03.20)
hiçbir kablosuz kulaklık kablolu kulaklık gibi güzel ses veremez bu altın kural. alacağın kulaklık kablolu olsun yani mutlaka. güzel müzik dinlemek istiyorsan.

önerim: xiaomi hybrid
0
yazar yazmaz yazan yazar
(09.03.20)
(10)

Hiç alkol almamış biri kendini nasıl alıştırabilir alkol tüketmeye?

mor şapkalı kadın
ne kadar alkolle sarhoş olabilir? alkol kullanmaya nasıl alışabilir?şimdiye kadar birkaç yudum bira, şarap vs. dışında hiç kullanmadım alkol. arkadaşlarlayken yemeğin yanında, sohbet ederken falan bira içmek istiyorum ama sarhoş olmak da istemiyorum. kokteyl falan hiç anlamıyorum zaten. ne yapayım s
ne kadar alkolle sarhoş olabilir? alkol kullanmaya nasıl alışabilir?

şimdiye kadar birkaç yudum bira, şarap vs. dışında hiç kullanmadım alkol. arkadaşlarlayken yemeğin yanında, sohbet ederken falan bira içmek istiyorum ama sarhoş olmak da istemiyorum. kokteyl falan hiç anlamıyorum zaten. ne yapayım sizce? nasıl alıştırayım kendimi? alkol görünce kaçıyorum resmen ortamdan.

boy kilo falan soruyorlar genelde böyle deyince. boy 1.64, kilo 50.
0
mor şapkalı kadın
(07.03.20)
2 biraya sarhoş olursun
0
alkolik imam
(07.03.20)
içmeye başlayarak alıştırabilir. eve alıp içmeye başla.
0
Bruce
(07.03.20)
alkol içmek için niye şartlandırıyorsunuz kendinizi. toplum baskısı mı ? alkol içmek zorunda değilsiniz. evet bunu sormadınız ama yazmak istedim. bence öyle alışkanlığınız yoksa hiç içmeyin. cebe zarar en başta.

2 bira ile sarhoş olabilirsiniz muhtemelen. alıştırak için evde kendiniz içmeye başlayın. gün de iki bira . ya da şarap ile. test edin. yavaş içerseniz hızlı çarpmaz. aç karna içmemeye çalışın. aç karna hızlı çarpar.
0
fezagezgini
(07.03.20)
bira başlamak için bence fazla acı bir tat. biraz daha hafif lezzetler ile başlayabilirsin. kırmızı/beyaz şarap olabilir. Baileys olabilir. epey lezzetlidir.
0
himmet dayi
(07.03.20)
Hiç uğraşmayın bence, gerçekten gerek yok. Soda ile gecistirin. İlaç içiyorum diyin vs. Ya da en rahatı alkol sevmiyorum dersiniz.
Alismaknicin elbette antrenman lazım :)
0
kisa
(07.03.20)
@himmet dayi

aslında içtiğim şarapları pek beğenmedim. kaliteli şaraplardı bir de baya. bira daha çok kola gibi falan geldi yani rahatsız etmedi beni.
0
🌸mor şapkalı kadın
(07.03.20)
bulduğunu dene. sevdiğin bir şey olursa ondan devam edersin. ben de yıllarca içmedim sonra sevmeye başladım. çok da ilk seferde sevilecek bir şey değildir. alışmak gerekiyor dediğin gibi. birayı sevdiysen iste bir 33lük dursun masada öyle canın istedikçe içersin ama ısındıkça berbat olacaktır. bence şarap öyle durumlarda daha iyi oluyor.
0
argent dawn
(07.03.20)
2 birazya sarhoş olmak mı :D??! Şöyle diyim boyum daha uzun kilom da sana göre bayağı düşük ve hiç alkol alan biri değilim, nadiren içerim. Ama içtim mi dibini görürüm yine de dokunmaz ayık kalıyorum. Sanırım bünye meselesi, mesela narkoz da çok geç etki etmişti bana (3 defa yedim).

Gıdım gıdım dozajını arttırınca zaten alışılır. VE suyla içme ve başka alkollerle çok karıştırıp tüketme. Onun dışında bence de alkole neden alışmak zorunda hissediyorsun kendini? İyi bir alışkanlık değil, hiç değil.
0
superfluid
(07.03.20)
evde alıştırabilir bana kalırsa, hafif biralardan başlayarak sevdiğiniz çerez veya cipslerin yanında çok soğuk olmak kaydıyla tüketin. ısınmasına asla izin vermeyin. ben de üni'ye ilk başladığımda sizin gibi kendimi zorlardım ama bira için konuşuyorum içmesi hem keyifli hem de hemen sarhoş etmez. 2 bira klişesi, insanı çakır keyf yapar ki bence o da güzel bir şeydir.
0
anarsika
(07.03.20)
Bira +1
Başlarda tadı güzel gelmeyebilir ama zamanla baya güzel bi içecek oluyor. 1 bira içersen çok bir şey anlamazsın, 2 bira ile eh işte kafan biraz güzel olur. Şimdilik 2 bira iyidir senin için. Daha kolay sarhoş olmak istiyorsan rakı, votla vs deneyebilirsin. Rakı içeceksen efe diye bi marka var onu kullan. Daha güzel tadı var.
0
valarmurgulis
(07.03.20)
(5)

ms office vs ?

mathillda
Selamlar gencler.Ms office almadik zamaninda benim laptop’a, beles versiyonlarla is goruyoduk gerektiginde (ms word, excel, pp’deki dosyalari guncelleyip geri email’leme, vs)Yalniz bu beles programlar heralde deneme surumu filan mi oluyorsa, birkac aya patliyordu.Yeniliyordur.Son iki seferdir dogru
Selamlar gencler.
Ms office almadik zamaninda benim laptop’a, beles versiyonlarla is goruyoduk gerektiginde (ms word, excel, pp’deki dosyalari guncelleyip geri email’leme, vs)
Yalniz bu beles programlar heralde deneme surumu filan mi oluyorsa, birkac aya patliyordu.
Yeniliyordur.
Son iki seferdir dogru durust program bulamadik. Ms Word den attigimiz isin sayfa duzeni filan sapitiyor misal.
Var mi onerebileceginiz Duzgun bir program bu ihtiyacimizi gorecek?
0
mathillda
(07.03.20)
Open Office
0
himmet dayi
(07.03.20)
open office patladı, proje terk edildi bildiğim kadarıyla. onun yerine libre office var, ki eski open office ekibinin işi olması lazım.
0
avianthem
(07.03.20)
wps office iş görüyor.
0
amon
(07.03.20)
Libre office +1
0
Bruce
(07.03.20)
Geçenlerde donanımhaberden 5 bilgisayara kadar mı office 360 lisansını 60 liraya aldım.
0
denizgonen
(07.03.20)
(2)

Saat ve saat’ten saat almak akıl karı mı

regina phalange
Saati Sahte çıkan bir sürü mağdur var ama en ucuz da bunların sitesinde. Naapsam bilemedim :/
Saati Sahte çıkan bir sürü mağdur var ama en ucuz da bunların sitesinde. Naapsam bilemedim :/
0
regina phalange
(07.03.20)
hangi saati alacağına bağlı
0
fyodor fyodorovic
(07.03.20)
İnternetten alıyorsan saat sana ulaştığı anda iyi bir saatçiye git ve orijinalliğini sorgula. Gerçekten anlıyorlar. Sahte derse zaten koşulsuz iade hakkın var.
0
himmet dayi
(07.03.20)
(1)

xbox 360 controller - fifa 20'de korner ve frikik nişan alma sorunu

nothing in my way
oyunda bu gamepad ile topu atacağım yere bir türlü nişan alamıyorum. nokta sabit kalamayıp ortaya dönüyor. bunun bir çözümü yok mu? işin ilginç yanı dandik bir gamepadim daha var, onda da aynı sorun var.
oyunda bu gamepad ile topu atacağım yere bir türlü nişan alamıyorum. nokta sabit kalamayıp ortaya dönüyor. bunun bir çözümü yok mu? işin ilginç yanı dandik bir gamepadim daha var, onda da aynı sorun var.
0
nothing in my way
(06.03.20)
Sorun değil, normali o. Analog konroller ile oynuyorsan o bölgede tutabilmen lazım. Serbest vuruş ve penaltılarda da o şekilde zaten. Sabit tutmak için ok tuşlarını yön tuşu olarak ayarlaman lazım. PS4'te böyle en azından.
0
himmet dayi
(06.03.20)
(7)

Ne Kadarlık Bir Maaş Artışı İçin İş Değişikliğini Göze Alırsınız?

depresif genc
Mevcut durum:Tecrübe: 5 yılAyda 2 gün evden çalışma şansıNet Maaş: 7200 TLAlışveriş Kartı: 500 TL/aySenelik İkramiye: 2000 - 15000 arası. Bu sene çok düşüktü mesela, 2000 TL aldım, önümüzdeki üç sene boyunca da iyi olmayacağı söyleniyor.Sizce bu durumda yeni iş yerimden ne kadar maaş talep etmeliyim
Mevcut durum:

Tecrübe: 5 yıl
Ayda 2 gün evden çalışma şansı
Net Maaş: 7200 TL
Alışveriş Kartı: 500 TL/ay
Senelik İkramiye: 2000 - 15000 arası. Bu sene çok düşüktü mesela, 2000 TL aldım, önümüzdeki üç sene boyunca da iyi olmayacağı söyleniyor.

Sizce bu durumda yeni iş yerimden ne kadar maaş talep etmeliyim? Biliyorum, bir sürü kriter var; kariyer olanakları, çalışma ortamı vs.. ama sadece gelir bazlı düşünürsek ne kadarlık bir artış için iş değiştirme riski almalı şu durumda sizce?
0
depresif genc
(06.03.20)
yüzde yirmi altına iş değiştirmeyin derler. ben naptım? eksi yüzde yirmibeşe iş değiştirdim. pişman değilim
0
kablelvuku
(06.03.20)
tüm kriterleri aynı kabul edersek %10 yeterli ama insan duygusal bir varlık, kendi menfaatini sağlıklı bir şekilde düşünemiyor.
0
tiny penny
(06.03.20)
İş yerinde ne kadar mutlusun? Bu da önemli bir kriter. Para elbette önemli, para için çalışıyoruz. Ama para uğruna iş değiştirip pişman olan bir sürü insan var. Örnek: Ben ve iş arkadaşlarım.
0
himmet dayi
(06.03.20)
açıkcası belirli bir yaşa kadar daha iyi kariyer fırsatı, daha iyi firma vs için iş değiştirmek mantıklı ama belli bir yaştan sonra çok riskli görüyorum ben.

şu an %20 için dahi değiştirmem mesela. o riski almam. ama daha önceleri çok aldım.
0
reanarchy
(06.03.20)
yaş 35'e kadar deli gibi iş değiştir. bilemedin sonra da sakinleş... huzur çok önemli tabi. onu da ihmal etme. daha az paraya süper huzurlu olduğum işte 14 yıl çalıştım. süper yanlış hareketti. sonra kendi şirketimi kurdum da götü kurtardım.
0
chetinn
(06.03.20)
Sekör bt ise yüzde 50 altına değiştirmem.
0
goodman
(06.03.20)
Riske girme
0
photo85
(06.03.20)
(7)

Şu cümle doğru çevrilmiş mi?

isaidf
Bisiklet, sahibinin (bisikletin sahibi), ürününü (diğer kişinin ürünü) en çok sevdiği kişiye verilecek.The bike will be given to the one whose the product the owner likes more.
Bisiklet, sahibinin (bisikletin sahibi), ürününü (diğer kişinin ürünü) en çok sevdiği kişiye verilecek.

The bike will be given to the one whose the product the owner likes more.
0
isaidf
(06.03.20)
en çok seven kişiye verilecek mi demek istedin? ben türkçesini de anlamadım.
0
proletarier aller lander vereinigt euch
(06.03.20)
Türkçesi anlaşılmıyor ki...
Bisikleti en çok kim seviyorsa bisiklet sahibi bisikletini ona mı veriyor?

Öyle ise

The bike will be given to the person who likes it the most by the bike owner.
0
himmet dayi
(06.03.20)
The bicycle will be given to the person whose product the owner of the bicycle likes the most.

ilk cevap aşırı yanlış. Sizinkinde fazla artikel var ve more değil the most. ben de dilci değilim yanlış olmuş olabilir.
0
catch the arrow
(06.03.20)
Bisikletin sahibi iki kişiden kimin ürününü daha çok beğenirse bisikleti ona veriyor.
0
🌸isaidf
(06.03.20)
The bike will be given to whoever likes his/her own product more by the bike owner.
0
himmet dayi
(06.03.20)
@himmet

Yanlış oldu bu cümle. Bisiklet, bisikleti daha çok beğenene verilmiyor bisiklet sahibi tarafından. Bisiklet sahibi kimin ürünün daha çok beğenirse ona veriyor.

@catch in kurduğu cümleyi birazcık modifiye ederek hallettim işimi. Teşekkürler herkese.
0
🌸isaidf
(06.03.20)
Evet. Türkçesini şimdi anladım. Catch'in söylediği doğru.
0
himmet dayi
(06.03.20)
(2)

screen recorder tavsiye windows 10

alpirinko
20 tane indirip denedim beğendiğim çıkmadı, baydım artık.paid free farketmez. ücretli de olabilir.edit ya da yayın yapmayacağım, olabilecek en light program olmalı. obs filan gibi istemiyorum, başlayana kadar 20 tık yapmak istemiyorum.tek istediğim tek tık ile recorda başlayabilmek, yani ultra prati
20 tane indirip denedim beğendiğim çıkmadı, baydım artık.

paid free farketmez. ücretli de olabilir.

edit ya da yayın yapmayacağım, olabilecek en light program olmalı. obs filan gibi istemiyorum, başlayana kadar 20 tık yapmak istemiyorum.

tek istediğim tek tık ile recorda başlayabilmek, yani ultra pratik ve light olmalı. ve tüm ekranı record etmeli. teşekkürler aklınızda varsa.

aslında mirilis action çok kullanışlı gelmişti ama o da nedense launch olmuyor.
0
alpirinko
(06.03.20)
Bu işin ağa babası Camtasia Studio'dur. Fiyatı 250 dolar.

Bedava bir önerim olacak: Microsoft PowerPoint. Evet, bildiğin powerpoint.
Kurulu ise Insert menüsünün altında Screen Recording seçeneği var. Buradan tam ekran ya da belli bir bölümü kaydedebilirsin. Ardından kayıt edilen videoya sağ tıklayıp bilgisayara farklı kaydedebilirsin.
0
himmet dayi
(06.03.20)
2010 da screenshot 2016 da screen recording gelmiş, powerpointe; onu kullanacağım teşekkür ederim.
0
🌸alpirinko
(07.03.20)
(10)

6 aylık kız yeğenime oyuncak önerisi

himmet dayi
Merhaba,6 aylık kız yeğenime oyuncak almak istiyorum. Ne önerirsiniz? Bütçe maks. 200 lira.
Merhaba,

6 aylık kız yeğenime oyuncak almak istiyorum. Ne önerirsiniz?

Bütçe maks. 200 lira.
0
himmet dayi
(05.03.20)
lego duplo. legodan başka oyuncağa verilen para ziyan bence. lego duplo family house olabilir. iş kültür yayınlarının hareketli kitaplarından alabilirsiniz.
0
who cares wins
(05.03.20)
Lego duplo 2+ yaş için uygun diyor. 6 aylık için uygun öneriler bekliyorum. Fiyatı da bütçenin çok üstünde maalesef.
0
🌸himmet dayi
(05.03.20)
Amigurumi oyuncak öneririm. Arkadaşımın kızına almıştım doğduğunda 2 aylıkken yanına vermeye başladılar, uyku arkadaşı edinmişti kendisine. Daha büyüdüğü zaman da diş kaşıyıcı, emzik ipi vs set takımını kendileri almışlardı.
Organik sertifikalı iplerden olmasına dikkat edin alırken.
Bebek için olanların gözleri vs. vida ile monteli oluyor, oynarken kopup bebek için zararlı olmaması açısından. Makinede yıkanabilir oyuncaklar olduğundan hijyen konusunda da içiniz rahat olabilir. Ben instagram üzerinden çok tatlı bir hanımdan almıştım. www.instagram.com hesabından inceleyebilirsiniz. Bütçeniz dahilinde çok güzel seçenekler bulabilirsiniz bu tür oyuncaklarda.
0
gergedan
(05.03.20)
mızıka, kafa şişirebilir ama bir enstrumanla da tanışmış olur, ukulele de olabilir.

edit: ben 6 yaş diye okudum, malım biraz. mızıka falan almayın:)
0
ilkot
(05.03.20)
Ahşap oyuncakları çok seviyorlar. Biz yeğenime ahşap enstrüman şeklinde oyuncaklardan aldık elinden düşürmüyor. Şunlardan söz ediyorum:
www.google.com
0
Amaranta ursula
(05.03.20)
Daha yürüyemeyen çocuk legoyu ne etsin. 1 yaş altında çevirmeli, basmalı, dokunup fıldır fıldır döndürebilecekleri parçaları olan, dokununca ışıklı ve sesli uyarı veren oyuncaklardan almanı öneririm, bayılıyorlar

imza : 2 yaşında çocuk babası.
0
kimlanbu
(05.03.20)
bu renkleri hayvanları söyleyen oyuncaklar var tuşları var filan onlardan alabilirsin..yada en çok oynadıkları ve sevdikleri şey genelde tavşan ayı fil maymun bebek gibi şeyler oluyor uzun süreli oyuncaklar genelde bu tarz oyuncaklar oluyor.
0
simsey
(05.03.20)
Fisher price 'ın sesli ışıklı bir sürü oyuncağı var o aylardan itibaren kullanılan
0
mavibalık
(05.03.20)
www.oyuncakbiziz.com

basıp basıp manyak gibi dans edecek.
0
rahatsiz
(05.03.20)
arkadaşlar dalga mı geçiyorsunuz? benim de kızım var iki yaşında. altı yedi aylıktan beri LEGO alıyoruz. tabii ki ilk başlarda verimli oynamyamadı ama tanıdı evirdi çevirdi nesnelerin adını söyledik ilgisini çekti. alemsiniz.
0
who cares wins
(05.03.20)
(3)

BtcTürk mü? Binance mi?

mutantking
Btctürk'te hali hazırda hesabım var. Şimdiye kadar bir kötülüğünü de görmedim. Binance'e geçeyim mi? Ne gibi farklar var aralarında?
Btctürk'te hali hazırda hesabım var. Şimdiye kadar bir kötülüğünü de görmedim. Binance'e geçeyim mi? Ne gibi farklar var aralarında?
0
mutantking
(05.03.20)
Binance'da daha fazla kripto para var. Alt coin'lere oynamak istiyorsan binance, yoksa btctürk'te de kalabilirsin.

Oynamak dedim çünkü alt coin'ler tamamen kumar.
0
himmet dayi
(05.03.20)
eskinde Btcturk veya Paribu'dan BTC veya Ether alıp Binance'e atardık, altcoin almak için. Artık Binance de Akbank hesabı açmış :D direkt Binance'ten de BTC/TRY işlemi yapabileceğiz btc alabileceğiz, ama denemedim henüz.

Amaç sadece btc, ether, vb. almaksa Btcturk kullanabilirsiniz yine. Ben paramı hiçbir borsada tutmuyorum ledger wallet'ıma atıyorum ama mesela.
0
nhk ni youkosu
(05.03.20)
Binance’i tercih ediyorum çünkü hacim daha yüksek.
0
sta
(05.03.20)
(3)

iş değiştirme sorunu

gazozailacatmauzmani
günaydın sevgili duyurucular. 4 aydır çalıştığım şirkette işler işler pek yolunda, benim kategori bu şirkete zaten pek hitap etmiyordu, reklam vb de olmayınca nitekim sonuç alamadık. nisan gibi tekrar bir oturur duruma göre karar veririz demiştik patronla. zaten ben de keyif alamıyorum, öyle böyle ç
günaydın sevgili duyurucular. 4 aydır çalıştığım şirkette işler işler pek yolunda, benim kategori bu şirkete zaten pek hitap etmiyordu, reklam vb de olmayınca nitekim sonuç alamadık. nisan gibi tekrar bir oturur duruma göre karar veririz demiştik patronla. zaten ben de keyif alamıyorum, öyle böyle çıkacağım yani.

daha önce konuştuğum bir tanıdık da farklı bir şirket için gel görüş hemen başla diyor. ofisi görmeye gideceğim, kendisi ufak çaptak üretim yapan biryer, hem kendi ürünlerinin satışı var hem de piyasadan ürün bakıp satıp sattığından prim sistemi gibi bir süreç olacak. maaş konusunda da şimdi çalıştığım yerde düşük aldığımı ve beklediğim tutarı biliyor. istediğim maaşı verirse gitmeli miyim sizce? hazır iş kapısı varken çevirmek de mantıklı gelmiyor, diğer türlü ayrılıp iş arama belası da var. kafam allak bullak, kendi açınız yorum yapabilirseniz çok yardımcı olursunuz.
0
gazozailacatmauzmani
(05.03.20)
Mevcut yerinden memnun değilsen ve iş fırsatı varsa değiştir. Ama diğer yerin kafana yatması lazım. Aksi halde çok sık iş değiştiren biri olmak maalesef iyi karşılanmayan bir durum. İş bulmadan istifa etmek de günümüz şartlarında çılgınlık.
0
himmet dayi
(05.03.20)
memnunn değilim, zaten işe girdiğimden beri alternatif araştırıyorum
0
🌸gazozailacatmauzmani
(05.03.20)
cevap net ki burada, direkt ayrıl ve diğer tarafta başla işe
0
hosein
(05.03.20)
(9)

Bulduğu teknolojiye adını verenler

samterk
Röntgen gibi, Morse gibi, bulduğu teknolojiye adını verme durumuna başka örnekler arıyorum.Var mı aklınıza gelen isimler?
Röntgen gibi, Morse gibi, bulduğu teknolojiye adını verme durumuna başka örnekler arıyorum.

Var mı aklınıza gelen isimler?
0
samterk
(05.03.20)
Watt, Fahrenheit, Richter..
0
theseachange
(05.03.20)
Nikola Tesla - Tesla bobini
Michael Faraday - Faraday kafesi
Rudolf Diesel - Dizel motor

Alzheimer, parkinson gibi hastalıklar da var ama teknoloji sayılmaz.
0
himmet dayi
(05.03.20)
arf değişmezi - cahit arf

sayılır mı ?
0
heidi'nin dedesi
(05.03.20)
Serbest anket yapıyorum dostlar, bütün cevaplar sayılır :)
0
🌸samterk
(05.03.20)
Beklediğimden daha çok varmış. en.wikipedia.org
0
peki madem
(05.03.20)
Pasteur vardı
0
etna
(05.03.20)
Celsius, Kelvin --> sıcaklık
Amper --> akım
Volt --> gerlim
0
hosein
(05.03.20)
Keleş
0
olaylar olaylar
(05.03.20)
Behçet yanlış örnek. adam kendisi vermiyor bunu, bilim çevresi o şekilde isimlendiriyor. Burdaki bazı örnekler de öyle.

Aha buldum adımı da verdim oh mis demiyor çoğu. Genelde isimlendirmeyi diğer insanların kullanımı belirliyor.
0
tessera
(06.03.20)
(1)

better call saul yeni sezonu netflix'e geldi mi?

reanarchy
better call saul yeni sezonu netflix'e geldi mi?sanırım 5. sezon değil mi?
better call saul yeni sezonu netflix'e geldi mi?
sanırım 5. sezon değil mi?
0
reanarchy
(05.03.20)
Hayır. 5. sezon yok. Zaten bütün sezon bitmeden Netflix'e gelmez. Sezonun son bölümü 20 Nisan'da yayınlanacak.
0
himmet dayi
(05.03.20)
(2)

Excel Uzmanlarına

duseyazar
Selamlar,Elimde iki farklı excel dosyası var.İkisinde de a kolonu aynı/harf değişikliği var. Müşteri adı.B kolonlarında ise birinde müşterinin hacmi, diğerinde ortalama yükü var.500 cıvarı müşteri var. A sütunu müşteri adı, b sütunu müşteri hacmi, c sütunu müşteri ortalama yükü olarak eşleştirmenin
Selamlar,

Elimde iki farklı excel dosyası var.

İkisinde de a kolonu aynı/harf değişikliği var. Müşteri adı.

B kolonlarında ise birinde müşterinin hacmi, diğerinde ortalama yükü var.

500 cıvarı müşteri var. A sütunu müşteri adı, b sütunu müşteri hacmi, c sütunu müşteri ortalama yükü olarak eşleştirmenin bir yolu var mıdır?
0
duseyazar
(05.03.20)
a kolonlarındaki harf değişikliğini halletmeniz lazım öncelikle eğer büyük küçük gibi bir farksa =UPPER(A1) veya =PROPER(A1) veya =LOWER(A1) kullanabilirsiniz.
bunu hallettikten sonra VLOOKUP ile eşleyebilirsiniz.
0
ilkot
(05.03.20)
Bunun için 'Excel Uzmanı' olmaya gerek yok.

Söylediğin şeyi yapacak basit bir formül var: =DÜŞEYARA (VLOOKUP).

Ama bunun için her iki dosyada müşteri isimlerinin birebir aynı olması lazım. Harf farklılığı varsa düzgün çalışmıyor.

formülü istediğiniz herhangi bir excel'de C sütununa yazacaksın.
0
himmet dayi
(05.03.20)
(7)

nereden alıyorsunuz?

ozgur bir kusun hatirati
kedinize köpeğinize nereden alıyorsunuz mamayı? ben nerede kampanya varsa ordan alıyordum bugüne kadar, en son 11.11 indiriminde çok uyguna almıştım n11’den ama satıcı çuvala koyup yollamış allaha emanet gelmiş mama. taksit olduğu için n11 gittigidiyor veya hepsiburadayı tercih ediyorum ama ne kampa
kedinize köpeğinize nereden alıyorsunuz mamayı?
ben nerede kampanya varsa ordan alıyordum bugüne kadar, en son 11.11 indiriminde çok uyguna almıştım n11’den ama satıcı çuvala koyup yollamış allaha emanet gelmiş mama. taksit olduğu için n11 gittigidiyor veya hepsiburadayı tercih ediyorum ama ne kampanya ne indirim var, iyi bir satıcı da yok kaldım öyle. 350-400 liralık mama harcaması yapmayacaksam markamamayı tercih ediyorum. ama mamalar almış başını gitmiş bir iki ayda.
siz nerelerden alıyorsunuz?
0
ozgur bir kusun hatirati
(04.03.20)
En son siparişimi petlebi'den verdim. Ondan öncesi tanıdık bir petshop'tan. :/
0
neskafefincanindaturkkahvesi
(04.03.20)
kampanya yakaladıkça alıyorum. dün aşağıdaki linkteki mama 240 liraya düşmüştü. 2 tane aldım hemen.

www.gittigidiyor.com
0
spirit crusher
(05.03.20)
Trendyol. N&D alıyoruz, en uygun fiyat orada oluyor.
0
prole
(05.03.20)
Şu anda fiyat olarak benim aldığım ürünlerde en iyi olan petburada. Ben 10-15 kiloluk mama almıyorum ama, aylık alışveriş yapıyorum. Alışveriş yaptıkça bir sonraki alışverişte kullanabileceğiniz puan birikiyor. Ürün çeşitliliği de iyi.

Zaman içinde kullandığım site değişti, ilk başta petbesinleri'nden alıyordum, sonra zooplus, onların fiyatları artınca petburada. Bu tip petshop sitelerinin hizmetlerinden hep memnun kaldım. Ama n11, Hepsiburada gibi yerlerde farklı ürün gönderme,kötü paketleme gibi sorunlar yaşadığım için oralarda indirim olsa da söylemiyorum artık.
0
slow like honey
(05.03.20)
Ben genelde en ucuz mamayı hep gittigidiyor'dan buluyorum. Pro Plan alıyorum. SKT diye arayınca son kullanma tarihinin de yazılı olduğu ürünler çıkıyor zaten. Ona dikkat ederek alıyorum.
0
himmet dayi
(05.03.20)
@spirit çuvalla gönderen işte bu satıcı, fiyatı uygun oluyo ama her defasında stres oluyorum aha bu sefer patlak gelicek kesin diye.
0
🌸ozgur bir kusun hatirati
(05.03.20)
migros zaman zaman güzel fiyatlar yapıyor.
0
gazozailacatmauzmani
(05.03.20)
(5)

Geniş alan icin modem önerisi

patates
150 m2 bir ev icin her yerden çekecek bir modem arıyorum. Var mi önerisi olan?
150 m2 bir ev icin her yerden çekecek bir modem arıyorum.

Var mi önerisi olan?
0
patates
(04.03.20)
2-3 tane xiaomi repeater alın. canavar gibi çeker.

www.aliexpress.com gibi.
0
ozdek
(04.03.20)
üst linkteki ürünü kullandım.

tribleks evde modem zemindyedi ve en süst katta wifi sinyali yoktu. modemi ise orta kata alamayacaktım kablo bağlantılarının sabit oluşu sebebi ile.

orta kata üstteki repeater'dan aldım en üstte çok iyi çekmeye başladı. 2-3 taneye gerek yok yani.

ben şok marketten 79 liraya mı ne almıştım 1-2 ay önce. nette daha ucuzdu.
bu arada ürün tr'de de aynı fiyata bulunabiliyor aliexpress macerasına girmeye gerek yok
0
jamiro
(04.03.20)
Bende Superonline fiber 100mbit hız var evde ama kablosuz da pek tat vermiyor modem kabololu da sıkıntı yok pek ama wifi de adamı deli ediyor dediğizden alsam mı ev çok buyi değil iki artı bir ev kafayı yiyecem
0
busewitch94
(05.03.20)
Al bence. Benim ev de 2+1. Arka odada ve mutfakta telefon wifi'den yararlanamıyor. Ben de alacağım.
0
himmet dayi
(05.03.20)
asus ac750
5ghz de evin en ırak köşesinden çekmeyebiliyor ama 2.4 ghz tam çekiyor
0
dieselsingle2
(05.03.20)
(7)

Soğuk Sandviç için sos

rumeli beylerbeyi
Kullandığınız sos var mı? Ev yapımı, hazır vs. Önerilerinizi bekliyorum.İyi akşamlar.
Kullandığınız sos var mı? Ev yapımı, hazır vs.

Önerilerinizi bekliyorum.

İyi akşamlar.
0
rumeli beylerbeyi
(04.03.20)
Mayonez sürüp üzerine kalın öğütülmüş karabiber döküyorum ben
0
kablelvuku
(04.03.20)
hp'nin classic yazan yeşil renkli barbekü sosunu kullanıyorum genelde. ama asıl tercihim rufus teague sweet honey bbq. füme hindiye çok güzel yakışıyor bence.

genelde üst ve alt ekmekleri calve ranch sos ile ıslatıp malzemeler arasına döküyorum yukarıdakilerden hangisi varsa. alternatif arıyorsan ketçap, mayonez ve biraz hardalı karıştırabilirsin. yine calve'nin burger king serisinden buffalosu falan da var.
0
Bruce
(04.03.20)
sos olarak kayda geçer mi bilmiyorum fakat acıka iyi gider. ama tatlı biber salçası ve bol zeytinyağlı olacak. piyasada acuka diye satılan, acı biber salçasıyla yapılanlar iyi gitmiyor.

bir de lütenitsa var. bulgar acıkası diyeyim.

kabel'in dediği mayonez üzerine karabiber de kurtarıcı.
0
bisorumvargaliba
(04.03.20)
1.Pesto,domates,peynir
2.bunu denemedim ama satin aldigimda hosuma gitmisti, havuc taratoru sos gibi surmusler, ton baligi veya haslanmis yumurta,marul.
0
durgunfoton
(04.03.20)
Sandviçte balık kullanacaksam tartar sos. Onun haricindeki sandviçlere hollandez sos. Sosu kendim yapamayacaksam hazır mayonez içine frenk soğanı ve yeşillik ekleyerek kendim bir sos yaratıyorum. Mayonezi muhakkak kavanozdakilerden alıyorum. Tatları daha güzel. Etli sandviçler için ise karamelize soğana biraz tarçın ekleyip sürüyorum ekmeğe.
0
irene
(04.03.20)
Ajvar
0
vvovovv
(05.03.20)
Kühne'nin Amerikan Sezar sosu var. Bayılıyorum.
0
himmet dayi
(05.03.20)
(1)

İngilizce Çeviri Yardımı

amanos
Bir diyet uygulamasının çevirisi için aşağıdaki * işareti ile başlayan 9 adet kelime/cümlenin çevirisi konusunda yardıma ihtiyacım var. Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.*Very severely underweight*Severely underweight*Underweight*Measure the circumference of the neck below the
Bir diyet uygulamasının çevirisi için aşağıdaki * işareti ile başlayan 9 adet kelime/cümlenin çevirisi konusunda yardıma ihtiyacım var. Yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

*Very severely underweight
*Severely underweight
*Underweight
*Measure the circumference of the neck below the larynx.
*Measure the circumference of your waist at a horizontal level around the navel for men, and at the level with the least width for women.
*Measure the circumference of the hips, at the largest horizontal measure.
*Tap on the search icon to search for foods in our public library.
*in the public library
*Treadmill
0
amanos
(04.03.20)
*Very severely underweight: Çok ciddi derecede olması gereken kilodan hafif.
*Severely underweight: Ciddi derecede olması gereken kilodan hafif.
*Underweight: Olması gereken kilodan hafif.
*Measure the circumference of the neck below the larynx.: Boynunuzun çevresini gırtlağınızın altında kalan bölümden ölçün.
*Measure the circumference of your waist at a horizontal level around the navel for men, and at the level with the least width for women.: Erkekler için göbek deliği civarının hizasında, kadınlar için en az genişliğin olduğu seviyeden yatay biçimde belinizi ölçün.
*Measure the circumference of the hips, at the largest horizontal measure.: Kalçalarınızı yatayda en geniş bölgeden ölçün.
*Tap on the search icon to search for foods in our public library.: Halka açık kütüphanemizden besinleri aramak için arama ikonuna tıklayın (dokunun).
*in the public library: halka açık kütüphanede.
*Treadmill: bunun değişik anlamları var. Koşu bandı diye tahmin ediyorum.
0
himmet dayi
(05.03.20)
(1)

bu domain is gorur mu?

insanlik icin buyuk bir adim
boyle bi baslik gormustum asagilarda. bende de eskilerden bi domain var. ederi nedir sizce?idontuse.com
boyle bi baslik gormustum asagilarda. bende de eskilerden bi domain var. ederi nedir sizce?

idontuse.com
0
insanlik icin buyuk bir adim
(04.03.20)
Bir tahminim yok ama .com ile bittiği için org'a göre daha değerli.

isim de güzel aslında...
0
himmet dayi
(04.03.20)
(2)

Koronavirüs fırsatçılığı - n11 satıcıları

joehigashi
Burdan 2 litresi 70 tl'ye antiseptik solüsyon siparişi verdim geçen hafta.Fakat ne olduysa ben sipariş verdikten 1-2 gün sonra bütün satıcılar fiyatları 2-3 misli fırlattı. 2 şişesi 70 tl olan ürünün tek şişesini 100 tl ye satar oldular. 140-150 tl ye bile satmaya çalışan var.Ürünü aldığım satıcı is
Burdan 2 litresi 70 tl'ye antiseptik solüsyon siparişi verdim geçen hafta.

Fakat ne olduysa ben sipariş verdikten 1-2 gün sonra bütün satıcılar fiyatları 2-3 misli fırlattı. 2 şişesi 70 tl olan ürünün tek şişesini 100 tl ye satar oldular. 140-150 tl ye bile satmaya çalışan var.

Ürünü aldığım satıcı ise geçen çarşamba sipariş vermeme rağmen ürünün elinde olmadığını tedarik için uğraştığını ama dilersem "siparişi iptal edebileceğimi" söyledi fakat ben iptal etmiyorum olayda bir fırsatçılık sezinliyorum.

Bu gibi durumlarda n11'e durumu şikayet etmek çözüm sağlar mı ya da fiyatları bir anda bu şekilde şişiren, fırsatçılık yapmaya çalışan satıcılara karşı yapılacak bir şeyler var mı?
0
joehigashi
(04.03.20)
Ürünün fiyatını piyasa belirler. Talebin yükseldiği bir piyasada arz sabit kalır ise fiyat artar. 'Modern' ekonominin kuralı bu. Fırsatçılık olarak değerlendirmek doğru değil bana göre. Tam tersini düşünelim mesela. Adam yüksek fiyattan almış olsun ve talep düşmesi nedeniyle fiyatı da düşsün ürünün. Ne yapacak? Ya zararına satacak ya da elinde kalacak.

Sizin duruma geleyim. Adam siparişi iptal et diyorsa bu etik değil. Çünkü sen o fiyattan sipariş vermişsin. İptal etme. Adam tedarik etsin göndersin.
0
himmet dayi
(04.03.20)
aboov bak kendi aldığımdan örnek vereyim.

Hepsiburada'da 32 lira olan 100ml el dezenfektanını n11'de 8,5 liraya bulup 4 tane almıştım. Normal fiyatı o çünkü. Gönderdiler.

Şimdi başlığını görünce girip baktım, tanesi 17,40 tl :D 2x yapmış.

serbest piyasa gözüyle bakarsak evet, malın tedariği azalırsa talep aynı kalsa bile (ki şimdi artıyor) fiyatı artar. Ama bilemiyorum.

Sen siparişini vermişsin ama, sana o fiyattan göndermeleri iyi olur açıkçası. "Fiyatı arttı biz o fiyattan alamıyoruz" derse n11'e yaz. En azından aradaki farkı hediye çekiyle falan verebilirler sana, o tür şeyler yapıyorlar sanırım.
0
nhk ni youkosu
(04.03.20)
(4)

ithalat yapıp internetten satmak

diffarentiationation
alibaba'dan 100'er tane oyuncu ve kablosuz mouse alıp gg, n11'de satmak mümkün mü? şirket sahibi olmak gerekiyor mu?https://www.alibaba.com/product-detail/Best-Selling-Promotional-Price-1600-DPI_60099785625.html?spm=a2700.galleryofferlist.0.0.69fc1c1b4xUtxp&s=pşu mouse 1.85 dolar mesela, 12 liraya g
alibaba'dan 100'er tane oyuncu ve kablosuz mouse alıp gg, n11'de satmak mümkün mü? şirket sahibi olmak gerekiyor mu?
www.alibaba.com

şu mouse 1.85 dolar mesela, 12 liraya geliyor tanesi. alıp tanesi 30 liraya satsam hangi 18 liradan ne kadarı bana kalır tüm masraflar çıkınca?
0
diffarentiationation
(04.03.20)
Çoklu alımlarda gümrüğe takılırsın. n11, gg'de satanların hepsi de fatura kesiyor. Kesmeyeni şikayet edin. Bir şekilde şirket kurmak ya da başka bir şirket üzerinden fatura kesmeniz lazım. İthalatı sorunsuz yürütmek için de bir gümrük müşavirliği ile çalışmak lazım. Sarı zarfla gelen aliexpress kargosu ile bu işler yürümez. 30 TL'den sattığınızda gg ve n11 komisyonunu da düşünün. oralarda yer almanın da bedeli var. Ayrıca ürüne teknik servis ve garanti desteği de sunmanız lazım. Türkiye'de servis ağı vs vs. karışık işler.

Sonuç olarak büyük çaplı oynayacaksanız olabilir. Ama organizasyonu oturtmak şart. Getireyim satayımla olmaz o işler. Satış sonrasına da bakmak lazım.
0
rosencruz
(04.03.20)
rosencruz +1

faturası, garantisi, servis hizmeti vs. bunlar olmadan satamazsın. Ancak gitti gidiyor'dan ikinci el olarak satarsın.
0
himmet dayi
(04.03.20)
1,85 dolar çin'deki ihracatçının çıkış bedeli. nakliye dahil değil, gümrük vergisi dahil değil, kdv dahil değil, eğer varsa özel vergiler dahil değil. bunun dışında 100 tane olduğundan resmi olarak ithalat yapacaksınız. bir gümrükçü ile anlaşacaksınız ona para ödeyeceksiniz. ayrıca ürün elektronik olduğundan türkiye'nin 7 bölgesinde servis göstermek zorundasınız.
0
prodeq
(04.03.20)
Yahu diyelim ki KDV kargo o bu vermedin 12 TL için ne kadar zamanda geleceği,ne kadar zamanda satılacağı meçhul bir ürün için değer mi?
Türkiye'de bir günde kargoyla alabileceğin çok daha yüksek karla daha az sayıda stokla alıp satabilecegin yüzlerce banko ürün varken üstelik? O aliekspresten alibabadan alıp üstüne kar koyup satayım işleri bitti. Ki olduğu zamanlarda da küçük oyuncular cep harçlığı zor çıkarttı. Biraz gözünüzü açıp sokakta gezin. İnsanlar nelerden ne paralar kazanıyor.
0
gurur
(04.03.20)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.